Aceste osciloscoape de ultima generatie prezinta prima interfata de utilizator pentru osciloscop din industrie, cu adevarat conceputa pentru touchscreen. Aceleasi gesturi intuitive pe care le folosesti cu telefonul sau tableta, functioneaza pe ecranele mari HD, iar gesturile sunt comune in seria 3, 4, 5 si 6.

La Arc Brasov gasiti osciloscoape digitale de ultima generatie ce masoara modificarea nivelului de tensiune al semnalelor electrice pe masura ce trece timpul. Un osciloscop are un ecran folosit ca afisaj grafic, cu nivelul de tensiune afisat pe axa verticala (Y) si timpul pe axa orizontala (X).

Curba de pe ecran (reprezentand forma de unda a semnalului), arata modificarile nivelului de tensiune, in timp. Aceste osciloscoape digitale moderne digitalizeaza tensiunea semnalului ca o serie de valori (asa-numitele mostre), pentru a beneficia de posibilitatile de procesare digitala a semnalului.

O astfel de forma de unda digitalizata afisata pe un osciloscop digital poate fi analizata pentru proprietati precum amplitudinea, frecventa, timpul de crestere, intervalul de timp, distorsiunea si multe altele.

Majoritatea osciloscoapelor au mai multe canale, fiecare dintre acestea putand procesa un semnal separat in paralel. Orice semnal care poate fi convertit intr-un semnal electric reprezentand puterea semnalului curent, cum ar fi sunetul sau alte vibratii, poate fi masurat si folosind un osciloscop.

Pentru ce sunt folosite osciloscoapele?

Osciloscoapele digitale moderne suporta o multitudine de masuratori si aplicatii specifice pentru depanarea circuitelor sau verificarea calitatii semnalelor dobandite.

Exemple sunt declansarea si decodificarea magistralei seriale pentru testele de depanare si conformitate (cum ar fi USB sau Ethernet), masuratori ale jitterului, analiza raspunsului in frecventa folosind functiile Bode plot, masuratori electronice de putere, analiza semnalului digital pentru proiecte de semnal mixt, analiza EMI, depanarea radarului auto.

Ce este latimea de banda a osciloscopului?

Latimea de banda este cea mai importanta caracteristica a unui osciloscop. Se masoara in Herti si indica gama de frecvente pe care osciloscopul le poate masura cu precizie.

Din punct de vedere tehnic, latimea de banda a unui osciloscop corespunde cu latimea de banda analogica a amplificatorului de intrare frontala al osciloscopului, care are o caracteristica trece-jos.

Latimea de banda este definita ca frecventa la care un semnal de intrare este atenuat cu 3 dB (Decibeli), corespunzatoare unei scaderi a amplitudinii la aproximativ 70,7 % din valoarea sa initiala.

Aceasta inseamna ca semnalele de aceasta frecventa sau mai mare nu sunt masurate cu precizie de osciloscop. Elementul decisiv va fi frecventa semnalelor de masurat.

Latimea de banda a osciloscopului va determina frecventa maxima care poate fi masurata. Regula generala pentru latimea de banda este de trei pana la cinci ori mai mare decat frecventa care trebuie masurata.

In plus, scenariul de masurare joaca un rol major in gasirea osciloscopului potrivit. Portofoliul de osciloscoape Arc Brasov include solutii atat pentru masuratori de uz general, cat si pentru standardele industriale specifice.

Osciloscoape de nivel de baza cu latimi de banda de la 50 MHz la 1 GHz pentru a se potrivi bugetelor de la educatie introductiva la utilizare profesionala, inclusiv posibilitati complete de actualizare, cum ar fi Teledyne LeCroy WaveRunner 9104.

6 thoughts on “Descopera osciloscoape digitale de ultima generatie cu afisaj color de inalta rezolutie

  1. Apreciez faptul ca autorul nu s-a limitat la expunerea teoriei, ci a oferit exemple practice relevante pentru subiectul discutat. Acest lucru face articolul mai accesibil si usor de inteles pentru toti cititorii.

  2. Am fost impresionat de nivelul detaliilor prezentate in acest articol. Autorul a facut o cercetare amanuntita si a adus dovezi concrete pentru fiecare punct discutat. Este un articol pe care il voi recomanda cu siguranta prietenilor mei.

  3. Mi-a placut faptul ca autorul a adus argumente solide si a prezentat diverse perspective asupra subiectului. Aceasta imi permite sa imi formeze o opinie proprie mai bine fundamentata. Multumesc pentru informatiile oferite!

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa isi expuna ideile intr-un mod clar si concis. Apreciem eforturile depuse pentru realizarea acestui material.

  5. Un alt aspect interesant mentionat in articol este legat de reciclare si reutilizare. Este important sa ne educam copiii in privinta acestor concepte si sa le oferim exemple practice pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator. Reciclarea deseurilor si reducerea cantitatii de deseuri generate sunt pasi importanti pentru un stil de viata mai sustenabil.

  6. Articolul de pe bugard.ro despre cele mai bune metode de a face economii in gospodarie este foarte util si informativ. Sunt de acord cu ideea ca reducerea consumului de energie si apa poate aduce beneficii atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru buzunarul fiecaruia. De asemenea, sfaturile practice oferite in articol sunt usor de implementat si ar putea duce la economii semnificative pe termen lung.

Comments are closed.